The Limited Times

Now you can see non-English news...

Have you heard of a three-family house? This is how it looks - voila! Home and design

2022-11-29T05:57:20.138Z

They demolished the old family home, and on its coveted lot they built a three-family home where each branch of the family has a separate entrance and maximum privacy. This is how it looks and works



Each family has a separate entrance.

The front of the house and the wide stairs leading to it (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

Dining area, kitchen, living room and carpentry cubicle - a three-family house in the center of the country (photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

The project:

a private house in the heart of a neighborhood in one of the central cities


Tenants:

couple + 4


Area:

180 square meters + 90 square meters basement, on a plot of 340 square meters


Planning and design:

Hila Katz Avidan (in collaboration with Matan Nacht Architecture)



This is a three-family house My family in one of the central cities, built on a corner lot where the childhood home of the father of the family that now lives was formerly located. The old childhood home was destroyed, and in its place - on the same lot, a completely new house was built that houses 3 family branches. The building is a two-family house, but in fact it is Used by 3 families, with one half of the duplex split into two independent apartments (upper and lower). On one side of the new building (on the entrance floor and the basement) live the elderly parents. On the upper floor, which has a separate entrance, live their young son and his wife, and in the other half of the duplex The eldest son together with his wife and their four children.



"The clients came to me just before the start of construction, with approved plans in hand, because they felt the need to make the interior planning more precise," recalls interior designer Hila Katz Avidan, a graduate of the Barbara Berzin School of Interior Design who is responsible for overseeing the project. "The original plans did not Grace with the lot and with the needs of the families, therefore, despite the delay in the schedules, we decided to go back to the starting point and plan the house anew.

Following their children, the parents also decided to re-plan, and thus I was able to design the building from scratch.

After the completion of the new planning phase, we turned to the architect Matan Nacht who took care of the building permits and in cooperation with him we built the house.

A lot of thought was put into the location of the house on the lot, how to preserve the feeling of "togetherness" while still allowing privacy for each family.

This is why, for example, each family's living room faces a different side of the lot and each family has a separate entrance on a different side of the lot.

The secret to privacy is that each family's living room faces a different direction (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

Open lines of sight from the family corner to the living room and kitchen and a long view to the garden (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

On the entrance floor of the eldest son's house (the one whose photos are shown here) the common space was planned: living room, kitchen and dining area and guest toilet, as well as a family room and a study designed so that in the future they can be converted into a spacious master suite.

On the first floor are the bedrooms: the master suite, three spacious bedrooms for the children, a luxurious bathroom and a laundry balcony.

In the basement there is a large family space, a bathroom, a bathroom and a teenage unit for the eldest son.



According to Katz Avidan, in this project the architecture and interior design are intertwined, so that each element has both functional and design significance. The entrance floor covers an area of ​​approximately 90 m "r" and it is entirely a shared living and working space, without bedrooms.

A living room, a large kitchen with a large dining area, guest toilets, a family room and a study were designed in it.

The carpentry cube in the center of the entrance floor hides the guest services inside (photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

A kitchen that combines warm wood and industrial matte black (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

"The front door located roughly in the middle of the house creates an imaginary division of the floor into two areas - to the right of it is an open and wide space containing the living room, kitchen and dining area, with a long view of the well-kept garden and to the left the other functions," explains the designer.

"The two spaces are separated by the staircase and a carpentry cube, which serves as a means of dividing the space and also contains important functions such as guest services, an electrical closet and storage cabinets. From the side of the family corner, it becomes a large and beautiful library. The carpentry cube, as well as the library between the stairs and the kitchen, were designed as part From a concept according to which architecture and interior design are intertwined so that each element has a functional and design meaning at the same time," explains the designer.



The large iron library between the kitchen and the stairs is made of iron with an airy sharbia back.

It actually eliminates the need for a railing, allows for a lot of storage, enhances the feeling of space and is a significant design item in the space.

"In general, a lot of storage spaces were planned in this house, which allows it to remain neat, organized and comfortable at all times," adds the designer.

The family room also contains an especially large library (the third side of the carpentry cube) and a TV corner as well as a work area for preparing homework.

The room has a large showcase with an exit to the back garden and from it there is also access to the study of the head of the family.

The future thinking was that this entire area could in the future become a large master suite with the family room becoming a bedroom and the study becoming a bathroom and walk-in closet.

A corner for homework for the kids and a study room for dad across the door.

Family room (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

This entire complex of spaces could in the future become a master unit on the bottom floor (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

One of the early requests of the clients was to create an open and family entrance floor, and at the same time one that allows for separate activities in each of the spaces.

To this end, in the planning process I referred to the points of view and the connection between the various functions.

For example, from the dining table you can see the sofa in the family room and vice versa.

Meanwhile, emphasis was placed on architectural details such as the large window above the marble, which was designed as a continuous surface of the kitchen marble and also allows for a deeper work surface than usual.

The garden wraps around the house on all sides and is reflected from all the windows.

Light stairs and a library with an airy mesh back that is also a railing (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

The design concept was formed during the work and its essence: modern and warm choices and avoiding "sets" of items (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

A spacious bathroom for children with a bright turquoise cabinet (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

Unlike other projects, in which a clear design direction was woven at the beginning of the process, in this house the materials and the color scale were formulated while working: "In the beginning, the clients asked for a "modern, contemporary and warm" house, and little by little they opened up to the ideas that came up and together we formulated the exact visual mix for them." Katz Avidan explains.

"So, for example, we came to choose aluminum windows in a graphite gray shade, carpentry in a repeating color - graphite gray, split oak and touches of blue and powder. The interplay between the different tones and darks created a house with dark elements, but the overall feeling is bright and pleasant. Many items were manufactured with careful planning And by personal order and the rest of the items were ordered from different and varied stores. This decision stemmed from the desire for choices that are not 'sets', but on the contrary - to create interest and layers in the overall design, of course while maintaining harmony and compatibility between the various items."

The floating wooden dresser on the side of the mother's bed stretches and connects to a makeup dresser with a mirror (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

Master's bathroom (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

Smoky blue wallpaper in the parents' bedroom (Photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

Instead of a closet, at the end of the parents' bedroom was installed a large closet in the shape of a chameleon (photo: Boaz Lavi and Yonatan Blum)

On the first floor, which has the same area as the entrance floor, the master suite, three spacious bedrooms for the children, a luxurious bathroom and a laundry balcony were planned.

"In order to enhance the sense of space in the parents' unit, we gave up a closet and created a sort of open closet at the end of the room (wall closets in the shape of the letter H).

The cabinets were painted in the color of the wall and blend in with it, and a large window was designed next to the bed - all of these enhance the sense of space.

In the basement, a large family space was planned, a bathroom, a bathroom and a large bedroom for the son."

The designer's summary.

  • Home and design

Tags

  • exterior design

  • architecture

  • Townhouse

Source: walla

All news articles on 2022-11-29

You may like

Trends 24h

Latest

© Communities 2019 - Privacy