The Limited Times

Now you can see non-English news...

The building will undergo a construction evacuation. The apartment owners did not have time to wait - voila! Home and design

2024-02-21T20:51:14.854Z

Highlights: The apartment of the couple, who have two teenage daughters, is located in a building that was built in the 1970s and is a candidate for eviction. A graduate of Barbara Berzin's interior designer training studio, interior designer Mein Rahab, is responsible for the new planning and design. The diagonal wardrobe room that is located right at the entrance, replace all the old wooden windows with aluminum in a light and pleasant shade. The hallway that leads to the bedrooms, which before the renovation was very narrow, has been significantly widened.


Even though it is located in a building that is going to be vacated for construction, the owner of the apartment in Hod Hasharon decided to adapt it to their taste and needs


Living room, planning and design by Mein Rahav/Orit Arnon

  • Interior design:

    Mein Rahav - graduate of Barbara Barzin's interior designer training studio

  • Location:

    Hod Hasharon

  • The property:

    an apartment with an area of ​​about 100 square meters

  • Renovation duration:

    about three months

  • Photography:

    Orit Arnon

The apartment of the couple, who have two teenage daughters, is located in a building that was built in the 1970s and is a candidate for eviction.

Naturally, the question arose as to how much to invest in an apartment that would one day be vacated, but being outdated required a significant change in order to suit the needs of the family in many aspects - for example, the addition of a bathroom and the creation of a proper and modest work area was required.

A graduate of Barbara Berzin's interior designer training studio, interior designer Mein Rahab, is responsible for the new planning and design.

Public space - planning and design Ma'in Rahab/Urit Arnon

"Before the renovation, the apartment consisted of an attic and a diagonal space that was used as a wardrobe and a storage area - two additional elements that required care. In addition, before the big change there was one bathroom and two small and uncomfortable toilets - the useful one was located right in the center of the public space. We set out when the two couples They wondered how all the needs such as a work area for both of them could be implemented in practice in the public space since they both work mainly from home and like to be in front of the computers in the central area



. The diagonal wardrobe room that is located right at the entrance, replace all the old wooden windows with aluminum in a light and pleasant shade.



"The diagonal wall, which stood right at the entrance to the apartment and was used as a closet, was completely destroyed to allow a pleasant and straight entrance and to allow natural light to penetrate the public space in a more effective way. The new entrance closet was designed in the very first stages and in addition to being practical for storing everyday items, it also serves as a partition between The public space at the entrance to the private wing."

Children's room, planning and design Ma'in Rahav/Orit Arnon

"For the two-way carpentry unit, we chose formica in a smoky light blue shade with touches of split oak-like formica. On the entrance side, the electrical and communication cabinet, a place to hang coats and a shelf for various objects such as bags, wallets, umbrellas, etc. , a lot of storage space was planned for a variety of objects, so we created a division of shelves and hanging areas. The hallway that leads to the bedrooms, which before the renovation was very narrow, has been significantly widened and is bordered on both sides by woodwork: one is the back of the entrance woodwork and in front of it, woodwork that contains the washer and dryer. Next to them A service cabinet was designed for the vacuum cleaner and cleaning materials.



"The family often spends time together in the public space and in light of the fact that their request was to plan the work area in the center, we gave thought to how to create an orderly and discreet work area so that they can lead a family life in the public space at the same time as the work life.

To this end, I designed for them a huge carpentry and framing unit that forms a partition between a practical work space and the living room, which is made of a square and elegant metallic profile in the color of the house's walls.

We have woven in it an expanded mesh in the shape of rhombuses that produces a different texture and joinery in a natural oak shade.

The TV screen is on the partition, so are the computers they need to work.

The electrical infrastructure was designed so that all the cables could be completely hidden from the floor inside the partition.



"We renewed the existing terrazzo sill and created a kind of enclave for an intimate dining area surrounded by lush vegetation that simulates the feeling of a greenhouse or a small inviting patio inside the space. We added a soft, semi-transparent Roman curtain in a natural shade that enhances the atmosphere. Although the apartment enjoys great light, it was important for me to emphasize On lighting, especially during working hours. For the sake of it, we added light points from the ceiling and purchased an accumulation strip with soft spots in a shade of natural light, which are scattered over the work space that does not dazzle them while working."

Kitchen - facades were replaced and top with new lighting.

Planning and design Ma'in Rahav/Urit Arnon

"We talked quite a bit about the kitchen at the beginning. As mentioned, the evacuation-construction issue led to a real debate about whether to invest in a new kitchen or upgrade the existing one. We agreed that we would upgrade the kitchen fairly, and so it was. The facades of the existing kitchen were replaced with Formica facades in a bright dark blue shade with Kent Birtz which emphasizes the color of the facades. The marble surface remains as it was. In the sink area, we dismantled the upper unit and created a new one that reaches the height of the ceiling. We installed lighting along the entire length of the lower part so that the work area is perfectly lit. The old coating was replaced with white and shiny tiles and the refrigerator area was redesigned in order to utilize Every mm of for closed storage and a practical and convenient pantry.



"For the bedrooms, we designed carpentry for clothes and storage inside niches we created for them. The lighting was adapted with reference to each space and on top of the parquet floor we combined soft and pleasant rugs. Each of the girls put in the touches she likes and wants at this point in time while understanding that the rooms will undergo a slight transformation with the growing years



"In the couple's bedroom, a niche that blocked the space was eliminated and a 'curious' pocket door was designed between the bedroom and the new bathroom, which was designed in place of the toilet cubicle that was there before

.

As mentioned, this was the real challenge in the apartment - to create two bathrooms that include toilets, one for the couple and the other for the girls."

Living room view from the partition of the work space, planning and design Ma'in Rahab/Orit Arnon

"The parents now enjoy a spacious space with a luxurious shower where they can both shower at the same time, a convenient niche for the bathing bottles and a bathtub cabinet that can contain absolutely everything that is needed. The toilets were designed as a recessed niche in the room, in a quiet and private corner. The girls' bathroom includes a spacious and luxurious shower, large carpentry and spacious so that each of them has its own drawers. The toilets were designed with a niche that includes extra paper for the toilet paper."

  • More on the same topic:

  • Home

Source: walla

All news articles on 2024-02-21

You may like

Trends 24h

News/Politics 2024-04-14T17:22:02.711Z

Latest

© Communities 2019 - Privacy

The information on this site is from external sources that are not under our control.
The inclusion of any links does not necessarily imply a recommendation or endorse the views expressed within them.